Rutes

L’Ajuntament de Portbou disposa d’un servei d’acollida i informació per a les persones que vulguin visitar Portbou i tinguin interès per conèixer l’espai on va morir Walter Benjamin. Aquest servei compren tant la informació referent al pensament i l’obra de Benjamin, com la visita als espais que van ser escenaris de la seva estada a la població.

Es disposa de dues rutes Walter Benjamin a Portbou convenientment senyalitzades amb panells informatius.

- Ruta urbana pels escenaris on el pensador va viure les seves últimes hores (l’estació internacional de ferrocarril, on es va presentar a les autoritats, i l’hostal França, on va morir) i el cementiri de la població, on es troba la seva tomba i el monument que l’escultor Dani Karavan va construir en la seva memòria.

- Ruta transfronterera de Banyuls (França) a Portbou pel coll de Rumpissa o Rumpisó (al puig de Querroig). Segueix en un 95% el camí originari que Benjamin va seguir en la seva fugida de la persecució antisemita per la frontera franco-espanyola. Des del setembre de 2009 està arranjada i senyalitzada en la seva totalitat: uns 7 km de sender. Coneguda també com la ruta Líster, era un antic camí de contrabandistes que la Divisió del General Enrique Líster de l’exèrcit republicà va seguir en la seva retirada. Va des del poble de Banyuls fins a Portbou (en un sentit o en l’altre) per la muntanya de Querroig i la vall de Portbou. Els grups o persones interessades poden disposar d’un guia per fer la travessa.

També es pot visitar l’exposició permanent sobre la figura de Benjamin i el seu pas per Portbou o les diferents exposicions temporals programades anualment entorn la figura del pensador alemany, l’exili o la frontera.

Per als grups que hagin estudiat l’obra de Benjamin, instituts i/o universitaris, també s’ofereix la possibilitat de completar els seus estudis específics sobre aquest pensador amb alguna activitat a Portbou.

 

Per a visites de grups, guies, estades, rutes o per més informació:

Oficina Municipal de Turisme de Portbou

Passeig Lluís Companys s/n, 17497 Portbou

http://www.portbou.cat

Mail: turisme@portbou.cat

Telèfon: (00-34) 972 125 161

 

Visites guiades:

info@passatgescultura.org

 

Horaris:  

Estiu: dilluns a dissabte: de 10 a 20 h / diumenges: de 10 a 15 h 

Hivern: dilluns a dissabte: de 10 a 14 h (dimarts tancat) / diumenges alterns: de 10 a 14 h

 

Elisabet Cortada
Regidora de Cultura 
Telèfon: (00-34) 972 390 284